top of page

Aankomende evenementen

Regelmatig organiseren wij workshops of evenementen met onderwerpen die raken aan de doelstellingen van de Beemstergaard, denk aan lokaal, permacultuur, biodiversiteit, gezonde voeding.

Workshop : Maak je eigen teeltplan.
docent : Sven van der Burg

230202 Beemstergaard teeltplanning prints 2.jpg

zaterdag 4 november  14.00 tot ca 16.30 uur

                           Plaats : kerkje "de Kemphaan"  op  de Woude.

De winter is voor de tuinier een periode van rust, de tuin is immers in winterslaap. Het is ook de ideale tijd om plannen te maken voor het aankomende seizoen.

In een goed teeltplan weet je precies wanneer je wat moet zaaien en planten. Het maakt niet uit hoe groot je moestuin is, een teeltplan zorgt ervoor datje op de juiste momenten zaait en plant, je overzicht houdt van alles wat er moet gebeuren en optimaal gebruik maakt van het groeiseizoen. Oftewel : een goed teeltplan is het halve werk !

Tijdens de workshop werk je stap voor stap toe naar je eigen (begin van een ) teeltplan voor komend seizoen. Je zult leren hoe je rekening kunt houden met de zaai, plant en oogst momenten van verschillende gewassen en rassen, hoe je meerdere teelten achter elkaar kunt plannen, en je zult een makkelijke methode leren waarmee je overzicht behoudt.

 

Kosten : € 35,=  betaling bij aanvang contant of met pin.

Max 15 deelnemers.

VOL

(50% van uw deelnamebedrag wordt gedoneerd aan  stichting de Woude voor het behoud van het kerkje

"de Kemphaan"  op de Woude.)

Over Sven  :

Sven van der Burg heeft een master neurowetenschappen en geeft al een aantal jaar interactieve workshops software programmeren voor onderzoekers op universiteiten. Vanaf 2022 volgt hij de opleiding bio-dynamische landbouw aan de Warmonderhof en is hij 3 dagen per week in de weer met biologische landbouw. Als hij niet op het land aan het werk is of door de natuur struint, zit hij met zijn neus in de boeken om alles te leren en te lezen over natuurlijke manieren van landbouw en tuinieren. Hij loopt sinds 2022 met veel enthousiasme stage bij ons in de Beemstergaard stage. Hij kan zich dagelijks verwonderen over de natuur en weet zijn passie goed over te brengen.

bottom of page