Aankomende evenementen

Regelmatig organiseren wij workshops of evenementen met onderwerpen die raken aan de doelstellingen van de Beemstergaard, denk aan lokaal, permacultuur, biodiversiteit, gezonde voeding.

Workshop : " fermenteren kan je leren "

24 september 2022 van 13.00 tot ca 16.00 uur

VOL

fermenteren.jpg

Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van groenten, fruit, zuivel enz. om zo de producten langer houdbaar te maken.  Fermenteren doen we met schimmels, bacterieen en gisten welke in de natuur op groenten en fruit voorkomen.

Je gebruikt waarschijnlijk dagelijks producten waarbij fermenteren een rol speelt, denk aan yoghurt, bier, wijn zuurkool enz.

Tijdens het fermentatieproces ontstaan ook prachtige smaken en daar doen we het nu juist voor.

In de workshop gaan we aan de gang met mooie natuurproducten van onze tuinderij en gaan deze onder begeleiding van een ervaren kok verwerken tot heerlijke , gerechten die nog houdbaar zijn ook. Een ding weet je zeker : je gaat naar huis met een hoofd vol kennis en een pot vol lekkers.

De kosten euro 45,= inkl koffie, thee, sap en versnapering. Betaling contant voor aanvang workshop.

Deze workshop is al volgeboekt .