top of page

Veelgestelde vragen

Hoeveel aanbod is er ?

Er worden ca 50 verschillende soorten groenten en kruiden geteelt.  De teelt wordt zo gepland dat er het hele seizoen, ca 30 weken lang , voldoende aanbod is.

Kan ik tussentijds deelnemen ?

Ja, dat kan als er nog oogstaandelen beschikbaar zijn. De nog resterende weken van het seizoen worden je dan in rekening gebracht.

Kan ik tijdens vakantie stoppen zetten ?

Nee, dat gaat niet, je betaalt voor een heel seizoen, je kan wel je familie of buren vragen om voor jou te komen oogsten. Voor hen ook leuk om kennis te maken met de Beemstergaard.

Ik zie kippen lopen, kan ik ook eieren kopen ?

Jazeker, als er eieren zijn staan ze bij de ingang van de zelfoogsttuin, je kan afreken met de QR code, neem wel zelf een doosje mee. En fijn als je doosjes voor ons wil sparen :)

Kan ik tussentijds stoppen ?

Dat gaat helaas niet, de boer koopt aan het begin van het seizoen zijn zaden in en stelt zijn teeltplan samen. Slechts in uitzonderlijke gevallen kunnen we in overleg kijken hoe we het kunnen oplossen.

Zijn de producten vrij van chemicaliën?

Zeker weten, we gebruiken gecertificeerde biologische zaadvaste rassen en zaden, en absoluut geen chemische
bestrijdingsmiddelen of kunstmest . We hebben er bewust voor gekozen om geen officiele biologische certificering door bv SKAL te behalen.  Als je wil weten waarom ? Vraag het ons , we vertellen je graag het hoe en waarom.

Zit er in het  oogstaandeel ook fruit ?

Jazeker, de zelfsoogsttuin is midden in een voormalige perenboomgaard, Er staan nog ca 900 perenbomen. Dit jaar zijn 250 andere soorten fruitbomen en stuiken aangeplant.

Sommige bomen hebben nog even tijd nodig om voldoende fruit te leveren. Peren zijn er meer als voldoende en ook het kleinfruit als framboos, kruisbes, zwarte bes beginnen te komen. De keuze zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Kan ik mijn aanbetaling voor seizoen 2023 terug krijgen als ik besluit het toch niet te doen ?

We sturen je in januari een betaalverzoek voor het restant bedrag voor seizoen 2023, wil je er vanaf zien , prima,  laat dat dan z.s.m  aan ons weten we betalen je aanbetaling dan zsm terug. Mocht je voor eind februari nog niet gereageerd of betaald hebben dan is annuleren niet meer mogelijk en vervalt je aanbetaling. Op dat moment hebben we namelijk rekening gehouden met jou deelname bij de teeltplanning en de daarmee samenhangende inkopen en voorteelt en hebben we dus al kosten gemaakt.

bottom of page