top of page

Adopteer een kerstboom

Elk jaar worden in Nederland zo’n 2,5 miljoen kerstbomen verkocht. Het merendeel verdwijnt na gebruik in de verbrandingsoven. De meeste van deze bomen komen van verder weg en leggen dus behoorlijk wat km's af voordat ze in je kamer staan. Daarnaast wordt bij de teelt vaak kunstmest en chemische gewasbeschermingmiddelen gebruikt.

Dit kan duurzamer !

6366c3918bef74405ebdd840_AEK_kerstbomen4-p-800.jpeg
6366c3918bef74405ebdd840_AEK_kerstbomen4-p-800.jpeg

Hoe dan ?

In 2005 namen Edwin Kooijman en Kyra Gunneweg het initiatief en starten www.adopteereenkerstboom.nl

Edwin en Kyra zijn eigenaar van biologische kwekerij Randijk in Leusden. Hier worden de kerstbomen op biologische wijze gekweekt. Door de bijzondere kweekwijze ontwikkelen deze adoptiebomen een compact wortelstelsel waarbinnen de haarvaten intact blijven. Die kluit zorgt ervoor dat gemiddeld 80 tot 90% van deze bomen de herplant in januari overleeft. Adoptiebomen keren 3 tot 5  keer terug in de huiskamer, een effectieve manier van hergebruik..

Hoe werkt het ?

Het leukste komt natuurlijk eerst !

 

Je komt naar de Beemstergaard en zoekt de mooiste boom uit. Die waar jij blij van wordt.

Heb je een boom naar wens, dan betaal je bovenop de adoptieprijs 10 euro statiegeld. Het statiegeld krijg je retour als je je boom in januari in goede conditie terug brengt.

Wij planten hem daarna terug in de Beemstergaard en zorgen goed voor hem tot de volgende kerst.

 

Op onze website vind je verzorgingstips om jouw boom ook een goede kerst te bezorgen.

 

In de boom hangt een metalen penning met een uniek boomnummer. Door jouw naam aan het nummer te koppelen, wordt het je eigen unieke kerstboom. Thuis controleer je de status van je boom. Wil jij je eigen boom volgend jaar weer adopteren, zorg dan dat je gegevens altijd correct en actueel zijn. De penning gaat meerdere jaren mee en mag daarom niet worden verwijderd. Iedereen die zijn boom heeft geregistreerd, krijgt in november een mail, waarin staat hoe je je eigen boom eenvoudig online kan reserveren.

 

In december haal jij je boom weer op in de Beemstergaard.

Het is dan is nog spannender :

Hoe zou hij er nu uitzien? Herken je je boom nog, als onbetwist de jouwe? Is de liefde blijvend?

In ieder geval heb jij de wereld weer een stukje

mooier gemaakt :)

adopteer2010 058.JPG
bottom of page