top of page

Seeds of Resilience

Seeds of Resilience is een project van Daan Overgaag wat hij vorm geeft in de Beemstergaard, waar hij in samenwerking met de Nederlandse Zadenbank( Centrum Genetische Bronnen) oude groentezaden verbouwd om hun gastronomische waarde te herwaarderen. Deze zomer worden er in de Beemstergaard een klein aantal diners georganiseerd waar jij  te midden van deze gewassen kan komen proeven en ervaren.

 

Met dit  project heeft Daan in juni zijn master studie aan de Design Academy in Eindhoven cum laude afgerond.

20230526_173640.jpg

Het project

Op 200 m2 verbouwt Daan naast elkaar 145 verschillende rassen, verdeeld in de groepen : Crop Wild Relatives (wilde rassen) ,  oude gewassen van de Oranjelijst (1850-1950) en Moderne Hybrides. Door deze gewassen naast elkaar te verbouwen, probeert het project te onderzoeken wat de waarde is van oude rassen ten opzichte van de moderne varianten ? Welke keuzes worden er gemaakt in de plantenveredeling en hoe verhouden deze zich tot smaak? En hoe be​ïnvloeden deze keuzes hoe wij gewassen verbouwen, koken en eten ?

Meer weten over het project ? Bekijk de video of bezoek de instapagina.

  • Instagram
Foam Editie 1-24.jpg

Wie is Daan ?

Ik heb als kok in verschillende restaurants gewerkt

( Restaurant de Kas, Wilde Zwijnen en in het onderzoeksteam van Mater Iniciativa in Peru). Ondanks dat ik daar dagelijks met planten kookte, realiseerde ik me dat er in de keukens waar ik werkte, zelden over de verschillende rassen, plantenzaden of veredeling werd gesproken. Vanuit deze realisatie werd het project Seeds of Resilience geboren. 

Foam Editie 1-24.jpg

De Beleving

De middag start om 16.30 uur, met een drankje in de hand krijgen jullie een rondleiding met uitleg over het project,

Vervolgens kookt Daan een vegetarisch 5 gangen diner met vers geoogste gewassen wat opgediend wordt in een intiem gezelschap midden tussen de groenten, kruiden en perenbomen.

Tijdens de gangen ervaren jullie zelf de waarde en smaak van oude rassen en moderne varianten.

Het diner eindigt om 19.30

Wanneer ?

 Zaterdag 29 juli start 16.30 uur. VOL

Zondag 30 juli start 16.30 uur. VOL

 

Zaterdag 5 augustus start 16.30 uur. VOL

Zondag 6 augustus start 16.30 uur VOL

 

Zaterdag 12 augustus start 16.30 uur. VOL

Zondag 13 augustus start 16.30 uur. VOL

 

prijs € 50,= per persoon. Inclusief non-alcoholische dranken, koffie en thee (Seeds of Resilience serveert geen alcohol).

Max. 20 plaatsen per avond. 

Wat gebeurt er bij slecht weer?

(Daan is te bereiken op 0633004466)

De diners van Seeds of Resilience zijn buiten en gaan alleen door wanneer het weer dit toelaat. Dit beslissen we op de woensdag voorafgaand aan het weekend waarop jij gereserveerd hebt. Daarom vragen we je ook dan pas te betalen, en zullen op die woensdag een betaallink sturen. Mocht de door jouw gereserveerde datum niet doorgaan in verband met slecht weer, bekijken we samen de mogelijkheden om je reservering te verplaatsen.

bottom of page